Чим краще запивати та закушувати ром: поради від гурмана

Одразу відзначимо, що якісний дорогий ром краще пити тільки в чистому вигляді як дижестив – тобто після ситного обіду або вечері. Максимум, що можна випити після келиха алкоголю – маленьку чашку свіжозвареної міцної кави. Але не всі люди отримують задоволення від розпиття чистого рому міцністю 40%. А є зразки із вмістом спирту і більше – 50% і навіть 70%. У цій статті ми розповімо, чим краще запивати або закусити такий міцний алкоголь, щоб насолодитися його неповторним пряним ароматом та особливим пекучим смаком.

Чим можна запивати ром

Є кілька варіантів:

  • Звичайна вода – мінеральна без газу. Якщо ви хочете не запивати, а саме розбавляти напій, оптимальні пропорції: 2 до 1. Альтернатива – кубики льоду, які слід покласти в келих і почекати, поки вони почнуть танути, розбавляючи таким чином алкоголь.
  • Сік. Найкраще підходить напій із тропічних фруктів – ананаса, кокосу. Пропорції такі самі, як і при розведенні водою.
  • Содова. Добре пом’якшує різкуватий смак рому, відмінно підходить до світлого різновиду.
  • Кока-Кола. Розбавляти солодкою газованою водою варто лише недорогий алкоголь. Якщо ж йдеться про якісний хороший ром – наприклад, Captain Morgan – від цього варіанта краще відмовитися, щоб зберегти особливі смакоароматичні властивості алкоголю.
  • Гарячі напої – кава, чай, гарячий шоколад. Радимо пити їх після келиху алкоголю, а можна відразу додати в чашку з кавою або чаєм 50 мл рому, трохи цукру, гвоздики, кориці та мускатного горіха, щоб отримати цікаву альтернативу глінтвейну, який особливо приємно смакувати взимку, зігріваючись під час або після прогулянки.

Чим закушувати ром

Все залежить від кольору напою:

  • Світлий алкоголь краще закушувати мигдалем, м’якоттю кокоса, солодкими ягодами та фруктами.
  • Бурштиновий напій радимо пити з чорним шоколадом, морозивом, трюфелями та іншими видами десертів.
  • Темний ром добре поєднується з цитрусовими, ананасом, динею, черешнею, авокадо. Рекомендується посипати скибочки фруктів меленою корицею. Також до цього рому, який разом з іншими різновидами алкоголю можна придбати на MAUDAU, підходять ситніші страви – лосось, козячий сир, запечене червоне м’ясо, морепродукти (креветки, гребінці, краби, кальмари).

Якщо ром використовується не у якості дижестиву, а як основний міцний напій застілля, можна подати на стіл індичку з травами та сиром, ковбаси, шинку, тверді та м’які сорти сиру, оливки. При виборі страв пам’ятайте, що правильна закуска не повинна бути дуже пряною або гострою, щоб їжа не заглушала характерний смак напою.

Новости Украины