«Я щодня його печу»: як на Чернігівщині готують печиво з розсолу

За інформацією: Суспільне Чернігів.

Місцева жителька Раїса Макаренко. Суспільне Чернігів

Для тіста Раїса відміряє чітко шість столових ложок розсолу.

"Цукор, розсіл, мука і олійка, все — більш нічого немає".

Рецепт печива з розсолом. Суспільне Чернігів

Цим печивом вона пригощає рідних та відправляє його на фронт військовим.

"Я щодня його печу. Роздаю: племінникам, онукам, син часто заїжджає, і хлопці люблять".

Рецепт печива з розсолом. Суспільне Чернігів

Інколи головного інгредієнту не вистачає, говорить Раїса. Запаси розсолу тримає на балконі.

"Коли 10 банок буває і більше, і сусіди приносять розсолу".

Печиво з розсолу. Суспільне Чернігів

Раїса Макаренко розповідає, окрім приготування печива щодня ходить плести сітки з іншими корюківчанками. Цим займаються у волонтерському клубі.

"Як збираємось сітки плетемо, чай п'ємо, хто що принесе".

І це печиво жінка віднесе до волонтерського клубу.

Читати ще

Читати ще

Страва зі 100-річною історією: «Березинські балабони» визнали культурною спадщиною Чернігівщини

Новости Украины