За інформацією: Суспільне Чернігів.
Місцева жителька Раїса Макаренко. Суспільне Чернігів
Для тіста Раїса відміряє чітко шість столових ложок розсолу.
"Цукор, розсіл, мука і олійка, все — більш нічого немає".
Рецепт печива з розсолом. Суспільне Чернігів
Цим печивом вона пригощає рідних та відправляє його на фронт військовим.
"Я щодня його печу. Роздаю: племінникам, онукам, син часто заїжджає, і хлопці люблять".
Рецепт печива з розсолом. Суспільне Чернігів
Інколи головного інгредієнту не вистачає, говорить Раїса. Запаси розсолу тримає на балконі.
"Коли 10 банок буває і більше, і сусіди приносять розсолу".
Печиво з розсолу. Суспільне Чернігів
Раїса Макаренко розповідає, окрім приготування печива щодня ходить плести сітки з іншими корюківчанками. Цим займаються у волонтерському клубі.
"Як збираємось сітки плетемо, чай п'ємо, хто що принесе".
І це печиво жінка віднесе до волонтерського клубу.
Читати ще
Читати ще
Страва зі 100-річною історією: «Березинські балабони» визнали культурною спадщиною Чернігівщини