Три головні правила приготування макаронів зроблять ваші страви ідеальними.
Макарони злипнуться якщо все робити неправильно / фото ua.depositphotos.com
Існує не так багато страв, які їдять всі і не вимагають багато часу для приготування. Макарони та паста входять до цього короткого списку.
Як повідомляє Mirror, хоча це дуже популярна їжа, є одна помилка, яку робить більшість людей. Вона призводить до «катастрофічних» наслідків і може зіпсувати всю радість.
Експерт Пері Іглтон з компанії Seggiano, яка займається виробництвом макаронних виробів, розповів, що головна помилка полягає у недостатній кількості води при приготуванні.
Відео дня
«Не варити макарони в достатній кількості води — дуже поширена помилка. Використання занадто малої кількості води може мати катастрофічні наслідки, оскільки крохмаль з макаронних виробів розчиняється у воді для варіння, і, якщо співвідношення води до макаронних виробів занадто низьке, вони перетворюються на клейке місиво», — пояснив.
Зліплена купка макаронів — це не те, що хтось хотів би бачити на своїй тарілці. Згідно з рекомендаціями, необхідно брати від 500 мл до 1 л води при приготуванні 80-100 г пасти. Якщо вам потрібно 200 г — то кількість води подвоюєте.
Крім того, радять використовувати «велику каструлю з високими стінками». Це необхідно, щоб переконатися, що в ній достатньо місця як для води, так і для макаронів, коли вони закиплять, «тому що ви не хочете, щоб вода википала і переливалася».
За словами Іглтона, краще уникати додавання макаронних виробів у воду до того, як вона досягне точки кипіння — це ще одна поширена помилка.
«Якщо ви додасте макарони у воду до того, як вона закипить, вони будуть закупорюватися через повільніше вивільнення крохмалю у воду, яка не рухається. Так само, якщо ви забудете її перемішати, паста злипнеться», — зазначив він.
Загалом, головна задача при приготуванні макаронів полягає у тому, щоб забезпечити їм правильне співвідношення води, температуру та регулярно помішувати. Ці поради актуальні для всіх страв з макаронами.
Інші кулінарні поради та рецепти
Раніше відомий шеф-кухар Гордон Рамзі, який має три зірки Мішлен, поділився простим секретом, який зробить ваш суп з брокколі неймовірно смачним.
Французький шеф-кухар Жак Пепен поділився секретами приготування яєчні.
Професійний пекар Клер Саффітц розробила ідеальний шоколадний торт.