Як приготувати оксамитове пюре: рецепт легендарного шеф-кухаря Робюшона з зіркою Мішлен

Для приготування знадобляться картопля, масло, молоко і спеції.

Секрет найкращого пюре полягає не у продуктах, а у техніці приготування / фото ua.depositphotos.com

Всесвітньо відомий шеф-кухар Жоель Робюшон створив неймовірний рецепт пюре. Він викликає захват у кулінарному світі з того часу, як був представлений. 

Приготувати пюре за рецептом Робюшона може будь-хто вдома, пише Express. Попри неймовірний оксамитовий смак, він вражає своєю простотою.

Щоб приготувати цю страву беремо:

Відео дня

  • помита, але не почищена картопля — 1 кг;
  • крупна сіль — 1 ст.л.;
  • вершкове масло — 250 г;
  • молоко — 250 мл;
  • сіль і перець.

Картоплю заливаємо двома літрами холодної води, додаємо крупну сіль і доводимо до кипіння. Варимо під кришкою приблизно 25 хвилин — до готовності. У цей час поріжте масло кубиками и закиньте у морозилку — воно має бути дуже добре охолоджено.

Зливаємо воду з картоплі і чистимо її. Робюшон для подрібнення використовував спеціальний прилад. Однак зараз французькі кухарі радять у домашніх умовах перетирати картоплю через сито. В жодному разі не беріть блендер чи міксер.

Далі треба помістити подрібнену картоплю у каструлю й поставити на вогонь. У каструлі поряд підігрійте молоко. Поки воно нагріватиметься протягом 5 хвилин інтенсивно помішуйте картоплю лопаткою, щоб вона не пригоріла. Після цього потрібно зменшити вогонь до мінімуму й енергійно помішуючи потроху додавайте вершкове масло. Саме вмішування добре охолодженого масла і надасть страві кремовий відтінок та оксамитову текстуру.

Тепер влийте тонкою цівкою гаряче молоко й перемішуйте, поки картопля не вбере всю рідину. Після цього можна вимикати вогонь і приправляти страву сіллю та перцем. Щоб не зіпсувати колір картоплі радимо використовувати білий перець — він дасть пікантність, аромат і не залишиться чорними точками на вершковому пюре.

Подавати страву треба гарячою. За бажанням для ще більш пухкої структури можна повторно перед подачею ще раз пропустити пюре через сито.

Інші рецепти від шеф-кухарів та зірок

Раніше відомий шеф-кухар Гордон Рамзі, який має три зірки Мішлен, розкрив рецепт найсмачнішого супу з броколі.

Зірка Голлівуду Різ Уізерспун, яка відома своїми ролями у фільмах «Блондинка в законі», «Дика» та серіалах «Велика маленька брехня» й «Ранкове шоу», поділилась рецептом сметанного пирога своєї бабусі.

Професійний пекар Клер Саффітц поділилась рецептом ідеального шоколадного торта, який розробила сама.

Джерело

Новости Украины