Як зробити холодець прозорим: додайте один інгредієнт при варінні

Щоб холодець був прозорим, додайте в нього доступний інгредієнт під час варіння.

Як правильно варити холодець щоб він був прозорим / фото ua.depositphotos.com

Улюблений багатьма українцями м’ясний холодець виглядає набагато апетитніше, якщо бульйон буде прозорим, як сльоза. Така страва дуже красива в розрізі, в ній добре видно м’ясо і овочі. Навіть у досвідчених кулінарів холодець може вийти каламутним. Зазвичай це відбувається через поспіх. Ми перерахували кілька нюансів приготування ідеального прозорого холодцю.

Як варити холодець щоб був прозорим-7 порад

Щоб отримати апетитний прозорий бульйон, дотримуйтесь кількох правил при варінні бульйону. Ось що зробити, щоб холодець був прозорим:

  • Замочіть м’ясо. Перед варінням м’яса залийте його холодною водою і залиште настоюватися на 3-5 годин. Потім ретельно його промийте і тільки потім заливайте водою для холодцю.
  • Для ідеально прозорого холодцю з м’яса зніміть шкіру і зріжте великі ділянки жиру. Також бажано не класти трубчасті кістки.
  • Злийте перший бульйон після закипання. Також промийте м’ясо і каструлю, в якій воно варилося, щоб змити зайвий білок. Потім залийте свіжу воду.
  • Під час другого варіння обов’язково знімайте піну з холодцю шумівкою.
  • Другий бульйон варіть на невеликому вогні. Це важлива порада про те, як зробити холодець прозорим. Бульйон не повинен інтенсивно вирувати. Не варто збільшувати вогонь, щоб швидше приготувати страву. Варіть холодець 5-7 годин.
  • Додайте овочі та спеції вчасно. Цибулю, моркву і селеру кладуть в каструлю за годину до закінчення варіння, а сіль, перець горошком і лавровий лист — за півгодини.
  • Після варіння процідіть бульйон через кілька шарів марлі. У миску для застигання викладіть нарізані шматочками м’ясо, овочі, яйця і зелень. Потім залийте процідженим бульйоном і залиште для охолодження.
  • Правильний холодець вариться довго, проте виходить апетитним і прозорим.

    Відео дня

    Як зробити каламутний холодець прозорим

    Якщо під час варіння холодець став каламутним — додайте в гарячий бульйон сік половинки лимона. Він швидко освітлить рідину і при цьому не вплине на смак страви.

    Ще одна хитрість, як освітлити каламутний холодець, — це додавання яєчного білку. На 2 л бульйону беруть 1 білок. Для освітлення процідіть бульйон від м’яса і доведіть до кипіння. Яєчний білок відокремте від жовтка і злегка збийте виделкою. Влийте білок в киплячу рідину при постійному помішуванні. Яєчні пластівці спливуть на поверхню разом з надлишками мутного білка. Зніміть варений білок шумівкою.

    Джерело

    Новости Украины