Щоб холодець був прозорим, додайте в нього доступний інгредієнт під час варіння.
Як правильно варити холодець щоб він був прозорим / фото ua.depositphotos.com
Улюблений багатьма українцями м’ясний холодець виглядає набагато апетитніше, якщо бульйон буде прозорим, як сльоза. Така страва дуже красива в розрізі, в ній добре видно м’ясо і овочі. Навіть у досвідчених кулінарів холодець може вийти каламутним. Зазвичай це відбувається через поспіх. Ми перерахували кілька нюансів приготування ідеального прозорого холодцю.
Як варити холодець щоб був прозорим-7 порад
Щоб отримати апетитний прозорий бульйон, дотримуйтесь кількох правил при варінні бульйону. Ось що зробити, щоб холодець був прозорим:
Правильний холодець вариться довго, проте виходить апетитним і прозорим.
Відео дня
Як зробити каламутний холодець прозорим
Якщо під час варіння холодець став каламутним — додайте в гарячий бульйон сік половинки лимона. Він швидко освітлить рідину і при цьому не вплине на смак страви.
Ще одна хитрість, як освітлити каламутний холодець, — це додавання яєчного білку. На 2 л бульйону беруть 1 білок. Для освітлення процідіть бульйон від м’яса і доведіть до кипіння. Яєчний білок відокремте від жовтка і злегка збийте виделкою. Влийте білок в киплячу рідину при постійному помішуванні. Яєчні пластівці спливуть на поверхню разом з надлишками мутного білка. Зніміть варений білок шумівкою.