За інформацією: Суспільне Тернопіль.
Лемківська киселиця. Фото: Fb/Музей «Лемківське село»
Серед давніх лемківських страв є одна, яку називали королевою столу, еліксиром молодості, сили та здоров’я. Про це Суспільному розповіла директорка музейного комплексу "Лемківське село", що в Монастириськах на Тернопільщині, Віра Дудар. Ця страва називається киселиця.
За словами Віри Дудар, киселицю можна приготувати з вівсяного борошна, вівсяних пластівців чи вівсяної крупи.
"Нам потрібні такі інгредієнти: 3 літра води, 0.5 літрової банки вівсяного виробу, туди додаємо 25 грамів дріжджів. Окрайчик чорного хліба залити літрою теплої води і поставити в тепле місце на 1– 2 доби. Потім перецідити цю закваску через сито, долити ще 2–2.5 літра води, додати 1–2 чайні ложки кмину".