«Можемо 200 кілограмів на день переробити». Волонтери «Солдатської куховарні» з Вінниччини готують соління для оборонців

За інформацією: Суспільне Вінниця.

Волонтери із Немирова натирають капусту для оборонців. Суспільне Вінниця/Дмитро Боднюк

Квашену капусту фасують в пластикові контейнери. Суспільне Вінниця/Дмитро Боднюк"Буває, що ми можемо 200 кілограмів за день переробити. А буває, що таки 50 кілограмів за день переробляємо. Все залежить, який є об'єм і яка потреба. Бувало, що ми по два-три дні працюємо на одній капусті", — сказала Людмила.

Квашені капусту, огірки й помідори фасують у п'ятилітрові відра, ПЕТ-пляшкипластиковий контейнер для утримування, захисту та транспортування рідин. Пластикові пляшки зручні у виробництві, експлуатації на лініях розливу, транспортуванні в них готового продукту, оскільки їхня вага до десяти разів менше, ніж скляних пляшок, вони не б'ються. та пластикові контейнери, розповіла ще волонтерка із Немирова Тетяна Черната.

"Кидаємо туди дубове листя, щоб вони хрумтіли. Листя кропу, листя хрону, сіль на літру води, ложка столова солі. Заливаємо. І воно стоїть днів три. Проквасилися, виносимо в холодне місце".

Квашені огірки, які для оборонців приготували на Вінниччині. Суспільне Вінниця/Дмитро Боднюк

Волонтери «Солдатської куховарні» готують для захисників щодня. Суспільне Вінниця/Дмитро Боднюк

Очільник громадської організації "Солдатська куховарня" Леонід Павленко розказав, що овочами допомагають місцеві фермери та жителі громади. Готову продукцію оборонцям на фронт передають поштою, зокрема, на Покровський напрямок.

"Там, де гарячіше, там хлопці потребують більше якогось такого смачного, чогось домашнього. Дуже багато огірків наробили, багато помідорів наробили. Якщо по капусті, то це, напевно, до трьох тонн ми за цей сезон переробили. Величезну кількість помідорів наші дівчата переробили на томатний сік, який додається зараз в голубці. Все заквасилося в бочках, в діжечках, все відправлено вже на фронт".

На фронт готують різні сезонні овочі. Суспільне Вінниця/Дмитро Боднюк

Через відсутність електроенергії, працювати та допомагати фронту важче, проте подяки від військових є головною мотивацією для волонтерів. Відео від захисників викладають на Facebook-сторінці "Солдатської куховарні".

Готові овочі, які відправлять оборонцям на фронт. Суспільне Вінниця/Дмитро Боднюк

За словами волонтерів, у найближчі вихідні зроблять чергову відправку. 50 кілограмів квашених помідорів, стільки ж огірків, ще 20 пластикових контейнерів із капустою разом з іншою провізією передадуть оборонцям на Сумщину.

Новости Украины