«Навіть херсонські перевершили»: фермер вперше виростив та зібрав врожай динь на Чернігівщині

За інформацією: Суспільне Чернігів.

Фермер Сергій Ременець. Суспільне Чернігів

За словами фермера, на господарстві є відділ, що займається дослідами та експериментами.

"Ми кожен рік робимо демополе і на ньому вирощуємо різні культури, які можуть рости, які характерні та нехарактерні для нашого регіону. Експериментуємо з поливом, експериментуємо з теплицями, експериментуємо з ґрунтом. І ті зразки, які у нас вдаються гарно, ми їх запускаємо в масу".

Поле, де вирощують дині у фермерському господарстві. Суспільне Чернігів

Цього року таким "зразком" стала диня. Сергій пояснює: засадили майже гектар поля різними сортами та спостерігали, який з них приживеться.

"Ми садили італійські сорти, садили класичні сорти. Тобто близько п'яти сортів. З них три пройшли випробування. Процес вирощування звичайний. У нас є теплиці з підігрівом в холодну пору. Коли в Херсоні вже тепло, в нас ще прохолодно. Тому ми садимо через розсаду в касету диню. Потім її висаджуємо в ґрунт, коли дозволяє середньодобова температура".

Диня, вирощена фермером. Суспільне Чернігів

Він каже: середньодобова температура має бути не нижчою за 15 градусів за Цельсієм.

"Люди спочатку не вірили, що це ми вирощуємо диню в Чернігівському регіоні. Зараз і досі є люди, які думають, що вона не може рости в нашому регіоні".

Врожай динь, зібраний на Чернігівщині. Суспільне Чернігів

"Якщо це наші дині, чернігівські, то дуже смачно. Мені здається, ми навіть херсонські вже перевершили", — ділиться враженнями покупець з Городні Павло.

Павло, покупець з Городні. Суспільне Чернігів

На наступний рік, каже Сергій Ременець, вони планують вирощувати дині вже в промислових масштабах.

Читати ще

Читати ще «Ціна на мед впала на третину, але ніхто за ним їхати сюди не хоче»: як пасічникує житель Чернігівщини біля кордону з РФ

Новости Украины