Переселенців у Черкасах навчали робити бенто торти

Суспільне Черкаси

У Черкасах відбувався безоплатний майстер-клас із виготовлення бенто тортів. Захід організували для переселенців, розповіла Суспільному шеф-кондитерка з Харкова Діана Логінова.

Щоб навчитися нової справи та емоційно перезавантажитись, переселенці випікали ванільно-шоколадні бісквіти, заварювали полуничний соус та збивали вершковий крем.

Перевірений роками рецепт торта показала кондитерка Діана Логінова. Учасники майстер-класу спершу готували ванільний бісквіт. Потім шоколадний. Харків’янка Катерина Воронцова розповіла, що такий вид десертів спробувала створювати вперше.

Переселенців у Черкасах навчали робити торти у склянці. Суспільне Черкаси

"Бенто тортики для дітей, щоб готувати дітям. Аби вийшов запашний та соковитий, для нього ми заварили солону карамель та полуничний соус. Усе — під наглядом кондитерки", – розповіла Катерина.

Переселенка Анастасія Жуня навчається на кухаря. На такий майстер-клас прийшла втретє.

"Долучилась до цього майстер-класу, щоб підвищити навички в кондитерській справі", – розповіла Анастасія.

Переселенців у Черкасах навчали робити торти у склянці. Суспільне Черкаси

З готового бісквіту формують кружечки. Збивають вершковий крем та починають формувати один із різновидів бенто торта: у паперовій склянці, розповіла кондитерка Діана Логінова.

"Бісквіт притискаю, потім трохи даю крему. Зараз вишня пустить сік. Мені сьогодні чотири ягідки хочеться. Взяли каву, пішли в парк, сіли з’їли, ручки чисті все чисте і на подарунок дуже ефектно. Це цікаво, я полюбляю дома робити торти і нові знання отримувати мені дуже добре", – розказала переселенка зі Слов’янська Анастасія.

Такий майстер-клас для переселенців організовують уже втретє. На першому готували апельсинові цукати й шоколадні пряники, на другому – млинцевий торт, – розповіла шеф-кондитерка Діана Логінова.

Пекли млинці та робили з них торти: у Черкасах провели майстер-клас для переселенців

Переселенців у Черкасах навчали робити торти у склянці. Суспільне Черкаси

Каже, що таке пекарство її надихає.

"Знайомлюсь із людьми, ділюсь своїм досвідом і отримую неймовірне задоволення тим, що я можу свої знання комусь передати кому це цікаво", – розповіла шеф-кондитерка Діана Логінова.

За словами керівниці проєкту "Інтеграційний хаб Черкаси" Ксенії, такі безоплатні зустрічі серед переселенців популярні.

"Це дуже класний показник. Це значить, що людям цікаво, вони спеціально слідкують за цими майстер-класами", – розповіла керівниця проєкту інтеграційний хаб Черкаси – твоє місто Ксенія Пантелєєва

У планах організаторів провести ще три кулінарних заходи.

Повне відео

Читайте нас у Telegram: головні новини Черкащини та України

Дивіться нас на YouTube: найцікавіші новини Черкащини та України

Джерело

Новости Украины