За інформацією: Суспільне Вінниця.
Жительки Вінниччини консервують огірки та помідори для оборонців. Суспільне Вінниця
Під час візиту Суспільного у неї на подвір'ї зібралися троє господинь. Тамара Венгер квасила огірки.
"Спеції поклали, на відро води півлітрова баночка солі й ставимо на сонце на три дні. Вони проквасяться, забираємо піну і в погріб. Наші воїни будуть смакувати цими огірками", — розповіла Тамара Венгер.
Консервація для ЗСУ. Суспільне Вінниця
Помідори по-ямпільськи закручувала Вікторія Гончарук.
"Ямпільський рецепт, вже перевірений: на трилітрову банку — 50 грамів солі, 70 грамів цукру, 3 пігулки аспірину, хрін, петрушка, смородина, кріп, часник. Заливаємо все кипʼятком. Аспірин для того, щоб не прокисали, не були кислі", — поділилася Вікторія Гончарук.
Консервація для ЗСУ. Суспільне Вінниця
Овочі та фрукти для консервації надають місцеві підприємці.
"У кожну баночку вкладаємо свою душу, бо це йде на фронт нашим хлопчикам. Коли бачиш їхні обличчя, душа радіє, ми стараємося допомогти хоч чимось", — додає місцева жителька Олена Трембовецька.
Готову консервацію учасниці ГО "Джерела перемоги" передають на фронт поштою, або через волонтерів. Закрутки цьогорічного врожаю військовослужбовці отримають у жовтні.