Вони мають різну ціну, кількість поживних речовин та найкращий спосіб приготування.
Колір перця впливає на його смак / фото ua.depositphotos.com
Червоний, зелений і жовтий болгарські перці багаті вітамінами та антиоксидантами, але у них є деякі відмінності. Дієтолог розповів, у чому їхня різниця та який краще обрати.
«З поживної точки зору всі три кольори є корисними, і найкращий вибір залежить від ваших конкретних дієтичних потреб. Якщо ви шукаєте більш високий вміст вітамінів А і С, червоний болгарський перець може бути вашим кращим вибором. Якщо вітамін K для вас є пріоритетом, зелений болгарський перець буде хорошим варіантом», — сказав клінічний дієтолог Гаріма Гоял, якого цитує indian express.
За його словами, червоний перець найбільш зрілий, а тому буде більш солодким та матиме найвищий рівень поживних речовин.
Відео дня
«Червоний болгарський перець містить більше вітаміну А, ніж зелений і жовтий перець. Вітамін А необхідний для підтримки здорової шкіри, зору та імунної функції. Крім того, червоний болгарський перець зазвичай має більш високий рівень вітаміну С, ніж зелений і жовтий. Вітамін С є антиоксидантом, який підтримує імунну систему та допомагає організму засвоювати залізо», – розповів Гоял.
Водночас зелений болгарський перець збирають до повного дозрівання. Через це він має гіркуватий смак, але при цьому є чудовим джерелом вітаміну К, який має вирішальне значення для згортання крові та здоров’я кісток. Також зелений перець забезпечує достатню кількість вітаміну С.
Жовтий болгарський перець займає проміжку ланку між червоним і зеленим за рівнем стиглості та поживністю.
«Він має м’якший смак, ніж червоний болгарський перець, але все одно солодкий. Як червоний і зелений болгарський перець, жовтий багатий на вітаміни А і С», — сказав Гоял.
Як обирати перець для приготування
Червоний болгарський перець добре підходить до страв із солодким чи димним смаком, Його краще обирати для фарширування та смаження. Крім того, він краще піддається запіканню та приготуванню на грилі, а у салаті буде солодким та соковитим.
Зелений перець частіше використовують у пікантних стравах та додають у салати як хрусткий елемент. Також його краще обирати для засмажки, оскільки з усіх трьох саме цей перець найкраще переносить високі температури.
Водночас жовтий — є універсальним варіантом. Він чудово підходить для тих, хто віддає перевагу більш тонкому смаку у своїх стравах. Його можна як додавати сирим, так і піддавати температурі.
Якщо говорити про вартість, то червоний часто найдорожчий серед них, оскільки довше дозріває. Самим бюджетним є зелений, оскільки його збирають раніше, то й догляду він потребує менше. Жовтий перець і тут займає середню позицію. Наявність всіх трьох може відрізнятися в залежності від сезону та регіону.
Інші поради
Раніше УНІАН розповідав, чому потрібно додати кунжут у свій раціон взимку.
Нещодавно дієтологи назвали ідеальний час для сніданку.
Дерматолог назвала горіх №1, який потрібно їсти щодня для шкіри без зморшок.