Що відбувається з вашим тілом, коли ви п’єте молоко щодня

Вживання молока може не тільки зміцнити кістки, а й покращити пам’ять.

Вживання молока може позитивно вплинути на вашу пам’ять / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Популярність коров’ячого молока протягом багатьох років зазнавала злетів і падінь. З посиленням уваги до навколишнього середовища та рослинної дієти, споживання молочних продуктів може бути не таким популярним, як раніше, пише Health Digest.

Водночас, як вважає доцент кафедри харчування Гарвардської школи громадського здоров’я Васанті Малік, для дітей регулярне споживання молока — це хороший спосіб забезпечити отримання широкого спектру поживних речовин. Окрім того, що молоко є чудовим джерелом кальцію, воно містить інші важливі поживні речовини, такі як білок, вітаміни, калій, магній, цинк та йод. При цьому експерт додає, що дорослі, як правило, харчуються більш різноманітно, тому вони, швидше за все, отримують ці поживні речовини з інших джерел.

Але здорові кістки – це не єдина перевага молока.  Вживання молока також може бути корисним для вашої пам’яті, зокрема, може запобігти хворобам мозку, таким як хвороба Альцгеймера.

Відео дня

Вчені з Медичного центру Канзаського університету виявили, що вживання трьох чашок коров’ячого молока щодня може позитивно вплинути на вироблення глутатіону в мозку, що, в свою чергу, може запобігти «іржавінню» мозку через окислювальний стрес.

Так, у дослідженні 2022 року, опублікованому в журналі Frontiers, взяли участь 73 дорослих у віці від 60 до 89 років, яких розділили на дві групи — контрольну, яка вже споживала менше 1,5 чашки молока на день, і основну, яка пила три чашки нежирного 1% молока щодня протягом трьох місяців. Наприкінці дослідження учасникам зробили томографію головного мозку для моніторингу рівня глутатіону. У літніх людей з контрольної групи не було виявлено жодних ознак підвищення рівня антиоксиданту, в той час як в основній групі він підвищився в середньому приблизно на 5%.

В іншому дослідженні, в якому взяли участь 972 людини у віці від 23 до 98 років, дослідники виявили, що ті, хто повідомив, що вживає молочні продукти 5-6 разів на тиждень, краще виконували тести на пам’ять, ніж ті, хто цього не робив. Цього разу дослідники пояснили покращення здоров’я мозку магнієм, що міститься в коров’ячому молоці.

Водночас, оскільки вживання занадто великої кількості молока асоціюється з акне, запаленнями та загальним збільшенням калорій, може виникнути питання, чи варто дорослим взагалі вживати молоко. Крім того, вміст насичених жирів у незбираному молоці може негативно впливати на рівень холестерину.

Однак не варто забувати про кількість поживних речовин, які ви можете отримати з однієї склянки молока. І якщо у вас немає чутливості до коров’ячого молока, немає ніякої шкоди від включення молока у свій щоденний раціон навіть у дорослому віці. Насправді, для людей похилого віку регулярне споживання молока рекомендується для запобігання дегенерації м’язів та остеопорозу, з значає видання.

Раніше УНІАН розповідав, що відбувається з вашим тілом, коли ви раптово перестаєте їсти хліб.

Джерело

Новости Украины