Рецепт котлети по-київськи може відлякати своєю складністю, проте вже після першого приготування ви зрозумієте хибність подібного переконання.
Смачні котлети можна приготувати всього в кілька кроків / фото ua.depositphotos.com
Вперше про котлети за київським рецептом заговорили ще сто років тому. З тих пір виникло кілька варіантів його приготування — як з цільного філе, так і з фаршу. Сьогодні ми розглянемо, як готувати ледачі котлети по-київськи.
Раніше ми розповідали, чим замінити хліб в котлетах і як приготувати соковиті курячі котлети.
Котлети по-київськи з фаршу — рецепт, який подужає будь-хто
Щоб приготувати котлети по-київськи, нам потрібно взяти:
Відео дня
- курячий фарш — 700 г;
- вершкове масло — 100 г;
- борошно — 4 ст. л;
- панірувальні сухарі — 6 ст. л;
- яйця — 2 шт;
- рослинна олія — 400 мл;
- кріп — пучок;
- сіль/перець — за смаком.
Розм’якшене масло змішуємо з зеленню і солимо. Формуємо довгастий брусок довжиною близько 18 см на харчовій плівці і прибираємо в морозилку. Фарш приправляємо спеціями і вимішуємо до однорідності. Ділимо його на чотири частини. Яйця збиваємо з сіллю, на окремі тарілки висипаємо паніровку і борошно.
Масло розрізаємо на чотири шматки. З фаршу формуємо котлету, в центр якої викладаємо масляну начинку. Потім її потрібно обваляти в борошні, яйцях і паніровці. Потім знову окунаємо котлету в яєчну суміш і паніровку. Одразу відправляємо напівфабрикат смажитися на сковорідці до золотистого кольору. Подавати м’ясне блюдо найкраще гарячим.