За інформацією: Суспільне Тернопіль.
Спаржа із м’ятним соусом «по-англійськи». Суспільне Тернопіль
Письменниця Наталка Галицька з Тернопільщини вирощує спаржу на присадибній ділянці біля родинної хати в селі Глещава Іванівської громади. Цю рослину готує за різними рецептами. Одним із них вона поділилася з Суспільним.
"Будемо готувати "спаржу по-англійськи". Вона з м’ятним соусом. Треба підготувати пагони, відрізати корінчики, щоб були свіжі. Коли вони молоденькі й тоненькі, то шкірочку знімати не потрібно".
Наталка Галицька обрізає кінчики спаржі. Суспільне Тернопіль
Рецепт підглянула в блогерів. Поки на плиті закипає вода, жінка миє пагони, грубші чистить:
"Ми легенько-легенько їх стесуємо".
Грубші пагони письменниця чистить. Суспільне Тернопіль
"Якщо хочете знати, наскільки спаржа свіжа, то вона має скрипіти при терті. Коли ж вона зів’яла, вона не буде видавати такого звуку", — говорить письменниця.
Наталка Галицька дізнається, чи спаржа свіжа. Суспільне Тернопіль
Ще один інгредієнт — масло. Воно потрібне не тільки для обсмажування спаржі, а й для соусу.
У пательні топиться масло. Суспільне Тернопіль
"Поки закипає у пательні посолена вода, в другу пательню кладемо шматочок масла. Його може вистачити на пів кілограма спаржі. Ставимо на пательню, хай собі топиться".