Салат «Мімоза» — це золота класика кулінарії, яка стане коронною стравою вашого святкового столу.
Салат «Мімоза» звичайний і Новий — Кращі рецепти / фото ua.depositphotos.com
Салат «Мімоза» вважається одним з найпопулярніших у святковому меню українців. Його можна готувати з будь-консервою, а то і зовсім без неї. Однак є рецепт, який точно «освіжить» улюблений салат і зробить його ще більш вдалим.
- Салат «Мімоза» з сиром
- Салат «Мімоза» з сайрою
- Салат «Мімоза» з тунцем
Раніше УНІАН розповідав, як засолити сало з цукром, тепер же пропонуємо Вам дізнатися, як приготувати смачну «Мімозу» за різними рецептурами.
Салат «Мімоза» з сиром
Цей рецепт заснований на класичній «Мімозі», але відрізняється особливою пікантністю. Гості будуть приємно здивовані, а швидкий і простий рецепт стане знахідкою для будь-якої господині.
Відео дня
Для приготування салату «Мімоза» з сиром вам знадобляться:
- 1 цибулина;
- 3 картоплини;
- 2 моркви;
- 4 яйця;
- 400 гр. майонез;
- 100 гр. твердого сиру;
- 1 банка звичайних сардин в олії.
Відваріть картоплю, моркву і яйця, це все потрібно попередньо остудити, цибулю дрібно нарізати. Рибну консерву подрібнити виделкою, дістати всі кісточки, якщо вони там є.
Коли всі інгредієнти готові, настав час дізнатися, які у салату «Мімоза» шари.
Сардину потрібно викласти першим шаром на велике блюдо. Потім змастити рибу майонезом. Другим шаром стануть відварені білки. Жовтки треба відкласти, вони знадобляться далі. Білки потрібно натерти на тертці і викласти на рибу, змастити їх майонезом. Наступним шаром буде варена і натерта морква, її, як і всі наступні шари, потрібно змастити майонезом. Після цього викласти цибулю, «закрити» шар майонезом, а зверху розмістити натерту відварну картоплю. Після того, як змажете цей шар майонезом, зверху не забудьте посипати його тертим твердим сиром, потім знову додати майонез, а далі зробити фінальний шар — натерті жовтки. Готово! Дайте салату настоятися, а потім його можна прикрасити зеленню і подавати на стіл.
Салат можна прикрасити томатами і зеленню/ фото ua.depositphotos.com
Салат «Мімоза» з сайрою
Цей рецепт дуже популярний. Салат «Мімоза» звичайний найчастіше готується з сайрою.
Вам знадобляться:
- 1 банка консервованої сайри;
- 4 яйця;
- 2 картоплини;
- 1 морква;
- 1 цибулина;
- невеликий пучок кропу;
- 200 гр. майонезу.
Почнемо з сайри — злийте сік і розімніть рибу виделкою, викладіть з неї перший шар для салату. Покрийте сайру майонезом, другим шаром викладайте нарізану цибулю. Після майонезної сіточки викладайте натерту відварну картоплю, потім подрібнену варену моркву. Не забувайте покривати кожен шар майонезом. Потім потрібно викласти шар відвареного яєчного білка, шар нарізаного кропу. Останній шар — нарізані відварені жовтки. Готово! Охолодіть салат, щоб кожен шар просочився майонезом.
Салат «Мімоза» з тунцем
Салат «Мімоза» з тунцем — дуже смачна варіація класичного блюда. Ніжний смак риби відмінно поєднується з вареними овочами, на столі такий салат завжди красиво виглядає.
Швидкий вінегрет на сковороді за 15 хвилин: варити овочі не потрібно
Фаршировані гриби: 3 рецепти апетитної закуски
Пишний бісквіт без мороки: головні секрети та перевірений рецепт
Для салату «Мімоза» з тунцем вам потрібні:
- 200 гр. тунця (консерви);
- 2 відварені картоплини;
- 2 відварені моркви;
- 3 варені яйця;
- 1 звичайна цибулина;
- 150 гр. твердого сиру;
- 1 чайна ложка лимонного соку;
- щіпка цукру;
- пучок кропу;
- майонез (приблизно 200 гр).
Цибулю наріжте, моркву, цибулю і сир натріть на тертці. Цибулю потрібно залити лимонним соком і посипати цукром, залишити її маринуватися. Почніть викладати шари. Перший — картопля, потім майонез, другий шар — морква, третій — яєчні білки. Четвертий шар — розім’ятий виделкою тунець. Рибу мазати майонезом не потрібно, кожен шар потребує майонезної сіточці, крім цього. Поверх тунця викласти мариновану цибулю, кріп і моркву. І тільки тоді змастити цей великий рибно-овочевий шар майонезом. Потім посипати тертим сиром, знову додати майонез, і прикрасити салат останнім шаром з варених жовтків.