За інформацією: Суспільне Вінниця.
Господині з Вінниччини готують для оборонців голубці. Суспільне Вінниця
Готують голубці в автоклаві в реторт-пакетах. Пропорції вимірюють до грама.
"Голубці накладаємо десь з розрахунку 330-340 грам і заливаємо соусом, аби загальна вага виходила до 600 грамів. Все це контролюється на вагах і передається на етап запайки. Вони готуються майже 4 годин при високому тиску і температурі до 120 градусів, щоб могли вживатися у будь-яких умовах", — пояснила Ольга Міщенко.
Голубці, які господині з Вінниччини готують для оборонців. Суспільне Вінниця
Жінка родом із села Дергачі Харківської області. До Махнівки переїхала наприкінці березня 2022-го.
"Ми про війну дізналися не з газет і не зі ЗМІ. Ми про неї дізналися з вікна, коли побачили цю канонаду, будинок аж двигтів, дах підстрибував. Мені важко розказувати про це все, бо я б ніколи не хотіла пережити це знову. Мій дім розташований кілометрів 30 від російського кордону. Там спокійно майже ніколи не буває. Не можу залишатися осторонь, особливо, коли мій дім потерпає від російської навали. Моя мотивація дуже сильна – я хочу додому", — сказала господиня.
Голубці, які господині з Вінниччини готують для оборонців. Суспільне Вінниця
Термін придатності голубців від махнівецьких господинь – 12 місяців. Дату виготовлення наносять на реторт-пакет.
"Це не напівфабрикат, це вже готова продукція, яку можна в будь-який момент відкрити і смакувати. А дата повинна бути для контролю, коли виготовлений цей пакет для того, щоб люди могли розуміти по терміну придатності. Загалом до автоклавів завжди йде інструкція і в ній прописані всі технічні параметри, яка температура, який тиск і термін придатності після обробки. Вони переживуть цю жару. Вони спокійно зберігаються, адже ця упаковка навіть краща, ніж скло", — розповіла Ольга Міщенко.
Голубці, які приготували 25 липня, передадуть на Запорізький та Херсонський напрямки. Датовані 24 липнем — поїхали на Донецький та Харківський.