Тернопільська кондитерка робить цукерки з гарбуза — рецепт

За інформацією: Суспільне Тернопіль.

Кондитерка Надія Шушайло поділилася рецептом гарбузових цукерок. Суспільне Тернопіль

Тернополянка Надія Шушайло готує крафтові солодощі за власними рецептами. Це шоколадні цукерки з різними начинками. Цього разу кондитерка створила рецепт гарбузових цукерок, які можна самостійно приготувати вдома. Ним поділилась із Лілією Лобур.

"Для приготування цукерок, нам потрібен шоколад. Я взяла білий. Це кондитерський шоколад, його можна купити в кондитерському магазині, а можна взяти плиточку звичайного магазинного звичайного", — розповіла кондитерка.

Надія Шушайло готує крафтові цукерки. Суспільне Тернопіль

Для приготування гарбузових цукерок також треба 70 мілілітрів вершків, жирністю 36 відсотків та 50 грамів гарбузового пюре. Білий шоколад Надія, помішуючи, розтопила на водяній бані.

Інгредієкти, які потрібні для приготування для гарбузових цукерок. Суспільне Тернопіль

"До розтопленого шоколаду я додаю вершки. Гарно перемішуємо. Ця маса називається ганаш – шоколад з вершками. До нього я додаю гарбузове пюре і також все гарно розмішую".

Далі масу потрібно перебити в блендері.

Надія Шушайло збиває масу блендером. Суспільне Тернопіль

"Для підсилення смаку гарбуза або для його збалансування я додаю апельсинове варення. Якщо немає варення, можна просто додати апельсинової цедри, соку або зробити трошки самого пюре, — блендером перебити з цукром, відварити і буде дуже смачно. І далі додаю ще кориці меленої трошки для смаку", — коментує Надія Шушайло.

До отриманої маси кондитерка додала гарбузові цукати та перемішала. Потім основа для цукерок має застигнути.

"Треба ставити в холодильник на 6-8 годин. Найкраще буде залишити на ніч".

Кондитерка формує кульки з готової маси для цукерок. Суспільне Тернопіль

Наступний етап — формування кульок, які й стануть цукерками. За словами кондитерки, з цієї кількості інгредієнтів виходить приблизно 12 цукерок:

"Це трюфельна текстура цукерки, вона як пластилінова. І саме крутіння цукерок можна вважати такою медитацією, бо мені дуже подобається, мене це заспокоює".

Готові кульки. Суспільне Тернопіль

Кондитерка готує цукерки за власним рецептом. Суспільне Тернопіль

Надія обкачує кульки у подрібнених горіхах та какао:

"Можна розтопити шоколад і занурити кульки в нього. Такі цукерки ніжні, дуже гарбузові і чути корицею".

За словами Надії Шушайло, гарбузові цукерки смакують до чаю. Суспільне Тернопіль

Цукерки з гарбуза. Суспільне Тернопіль

Гарбуз. Суспільне Тернопіль

Нагадаємо, також Надія Шушайло виготовляє вдома крафтове морозиво та великодню випічку без яєць, молочних продуктів та жиру тваринного походження.

Новости Украины