Шеф-кухарі з чотирьох міст України встановили новий національний рекорд у категорії «Кулінарне мистецтво». Вони одночасно приготували найбільшу кількість (164) автентичних страв української кухні. У Дніпрі приготували 50 страв: 31 основну та 19 видів хліба.
Над стравами працювала команда з 10 людей. За словами шеф-кухарів пішло десь 2 дні. Багато страв було за старовинними рецептами, тому було досить складно.
— Ця страва місцева наша уха, уха Наддніпрянська. Особливість в тому що готується з великої кількості риби, подається з рибою і під час приготування додаються ще свіжі томати, – розповів Суспільному майстер виробничого навчання Сергій Ільїнський.
Крім Дніпра працювали кухарі з Києва, Рівного, та Борислава.