За інформацією: Суспільне Вінниця.
Вінничанка готує м’ясні чіпси для військових. Суспільне Вінниця
Наразі переробляють 50 кілограмів м’яса. Спочатку його нарізають на слайси, після чого маринують.
"Солимо не дуже багато, щоб хлопці не хотіли пити після їжі. Додаємо концентрований соєвий соус для пікантного смаку і трохи перчику", — зазначила місцева жителька Олена.
Волонтери готують м’ясні чіпси для військових. Суспільне Вінниця
Процес сушіння контролює Тетяна Біда, яка використовує п’ять сушарок. За її словами, м’ясо викладають на лотки так, щоб шматки не торкалися один одного. Сушать при температурі 60 градусів протягом семи годин.
Волонтери готують м’ясні чіпси для військових. Суспільне Вінниця
Окрім м’ясних чіпсів, волонтери також виготовляють сухі борщі, супи та каші. Всі продукти купуються на донати або приносяться небайдужими місцевими жителями.
"Ми любимо наших хлопців, бо це наша країна, наші рідні, наші знайомі. Робота важка, але ми маємо стимул до швидшої перемоги", – розповіла місцева жителька Валентина.
Сухі продукти для оборонців. Суспільне Вінниця
Готові чіпси пакують у пакети по 150 грамів. Із 50 кілограмів курятини виходить 80 порцій.
"Замовлень від військових багато, це їхня добова норма. Джерки легкі і поживні, їх легко взяти з собою в рюкзак", – зазначила волонтерка Світлана Романова.
Джерки для оборонців. Суспільне Вінниця
За майже дев’ять місяців 2024 року на кухні переробили півтори тонни курячого м’яса у джерки.