Фото: pixabay.com США дозволили продаж штучного курячого м’яса
«Лабораторне м’ясо» вирощують із взятих у тварин клітин у великих чанах, схожих на пивоварні.
Департамент сільського господарства США видав дозвіл на продаж штучно вирощеного м’яса. Про це повідомляє телеканал CNN. Ліцензії на продаж так званого «культивованого курячого м’яса» отримали компанії Upside Foods та Good Meat. Там розповіли, що «лабораторне м’ясо» вирощують із взятих у тварин клітин у великих чанах, схожих на пивоварні. Продукт отримав всі необхідні дозволи не тільки від Департаменту сільського господарства США, а й від Управління санітарного нагляду за якістю харчових продуктів та медикаментів (FDA). США стали другою країною у світі, що дозволила продаж «лабораторного м’яса». До цього воно легально продавалося лише у Сінгапурі. Компанія Good Meat рекламувала там свій продукт, називаючи його «meat without slaughter» — «м’ясо без вбивства».
За словами представників компанії, «лабораторне м’ясо» здатне зробити більш гуманною практику споживання м’яса, а також допоможе скоротити викиди парникових газів, що призводять до глобальної зміни клімату. Компанія Upside Foods планує постачати «лабораторне м’ясо» одному з ресторанів у Сан-Франциско. Коли саме там можна буде скуштувати м’ясо вирощене у пробірці, поки що невідомо. Однак у майбутньому компанія планує продавати свій продукт у супермаркетах. Своєю чергою Good Meat співпрацювати з ресторатором у Вашингтоні.
Нагадаємо, у 2020 році влада Сінгапуру вперше у світі дала дозвіл на продаж виробленого в лабораторних умовах м’яса курей.
М’ясо з пробірки і комахи. Їжа майбутнього близько