
Фото: pixabay.com (ілюстративне фото) В Україні виробили 880 тисяч тонн цукру
Серед регіонів лідером виробництва залишається Вінницька область, де працюють шість заводів.
В Україні 26 цукрових заводів, що входять до складу Національної асоціації цукровиків, виробили 880 тисяч тонн цукру — на 100 тисяч тонн (10,2%) менше, ніж на аналогічну дату минулого року. Про це повідомила пресслужба Укрцукору в середу, 12 листопада. Зазначається, що поточний показник виходу цукру становить 14,81% (минулого сезону — 14,09%). Це зумовлено, зокрема, вищою цукристістю буряків при прийманні — 17,39%, що на 0,62% перевищує показник 2024 року. Серед регіонів лідером виробництва залишається Вінницька область, де працюють шість заводів, що вже виробили 196 тисяч тонн цукру.
Нагадаємо, у січні ціни на цукор досягли найнижчого рівня за більш ніж три роки на тлі новин про те, що Індія дозволить експорт одного мільйона метричних тонн цукру.
В ЄС визнають, що їм потрібні український цукор, курятина та зерно
